Problem med bilduppladdningen

Har haft problem med uppladdningen av bilder hela dagen, bilder kommer upp senare!!


Mysig dag med Scones och Köttbullar

Idag klev jag upp och bakade Scones till frukost, otroligt snabbt och gott. Känns bra att baka sitt eget bröd och otroligt uppskattat av min pojkvän. även om det är lite svårt att baka med gasugn eftersom det är otroligt svårt att veta temperaturen på ugnen.
Men jag fick till ett lyckat resultat

 

Recept:
2 dl Mjölk
75 g Smör
1 tsk Salt
2 tsk Bakpulver
5 dl Vetemjöl

Häll upp mjölken och smöret i en kastrull och värm tills att smöret smält, Låt kallna.
Blanda mjöl, Salt och bakpulver i en skål.
Häll över mjölken och smöret när det är fingervarmt och knåda ordentligt.
forma till bollar och platta ut så de är ungefär 2 cm tjocka och grädda på 275 grader i ca 10 minuter.

På eftermiddagen fick jag för mig att jag skulle göra köttbullar med kokt potatis och brun sås.
Även det uppskattat av min kära karl eftersom han aldrig har fått provat mina hemmagjorda svenska köttbullar.

Recept ca 25 köttbullar
600 g Köttfärs (Jag föredrar rent nötkött men det går även bra med blandfärs)
1/2 Gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1/2 tsk vit peppar
1 tsk salt
1 ägg
1 msk Dijon senap
1 1/2 msk ströbröd blandat i 3-4 tsk mjölk eller Grädde
smör till stekning

Blanda ihop allt ordentligt och rulla till små runda köttbullar och stek i panna. Servera med Kokt potatis, brunsås och det viktigaste Lingonsylt!


Min Favorit dessert

Min Favorit dessert med enkla förberedelser och underbar smak
Det ska inte alltid vara svart att laga mat, ibland kan det vara skönt att ha lättsamma smaker och att det gar fort att göra.

Vanilj Glass med Varma Hallon
2 personer

en lada med frysta hallon (runt 250-400 g)
vanilj glass

Häll upp de frysta hallonen i en kastrull och varm pa lag varme tills allt smallt och blivit vamt, Värm hallonen unger omrörning.
Skär eller skopa upp glassen i en rolig dessertskal eller i en vanlig djuptallrik och häll de vama hallonen över.
Ät pa en gang och njut.

Lätt men otroligt gott.


Glögg marinerad ost med Dadlar och Valnötter

Glögg marnerad ost med dadlar och valnötter
Ett Lättsamt och gott tilltgg som även funkar som ett gott tillägg på salladen.

400 g Ost ( te.x Hushålls ost)
6 Torkade Dadlar
1 dl Oliv olja extra virgin
1 dl Glögg
1 msk Rosè peppar korn
Valnötter till decorasion

Skär osten i tarningar storlek efter smak, jag gillar små bitar men många
Kärna ur dadlarna och skär i bitar, lägg dem i en skål tillsammans med osten.
Krossa rosè pepparen i handen och strö over osten och dadlarna i skålen.
Häll över oljan och glöggen. Rör runt sa att alla ostbitar blir täkta med oljan och glöggen.
Låt stå i kylen 2-5 timmar ju längre tid desto godare smak.

Som tilltugg:
Ta en ost bit, en valnöt och dadeln överst och för igenom en tandpetare. (se bild)

Passar bra till att strö över salladen.

Lycka till!!


Mys Med Mat!!

Varför har jag skapat denna bloggen?

Jag är en ung tjej som älskar att laga mat och att prova på nya maträtter och smak kombinationer.
Jag älskar att läsa om mat och att skriva om mat. Att prata om mat och att uppleva mat.

Äta bor man annars dör man har man hört en miljon gånger och äta bör man och man bör njuta av maten.
Det finns folk som äter för att leva, Jag lever för att ata!

Här tankte jag att det ska komma upp lite olika mat tips, något så enkelt som lunch mat, eller middagstips.
Små snack tips om du ska bjuda in till fest och olika tilltugg. Allt med en blandning från hela jordens hörn.

Har du ett recept som du skulle vilja publisera så fixar vi det.
Nu till själva saken, Dax att prata om mat!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0